Kohina 2016 on ohi!

Ensi kertaa järjestetty ambientin ja kokeellisen elektronisen musiikin festivaali Kohina on onnistuneesti ohi. Teatteri Iltatähdellä järjestetty kaksipäiväinen tapahtuma toi Kokkolaan kirjavan kattauksen genren kotimaisia tekijöitä, ja keräsi kiitollista suitsutusta niin artisteilta kuin yleisöltäkin. Lauseet “tälle on ollut tarvetta” ja “järjestäkää toistekin” toistuivat viikonlopun aikana useasti!

Festivaalin pääesiintyjinä nähtiin kokkolalaislähtöiset Nemesis ja Rihmasto. Pitkän linjan ambient-veteraanit keikkailevat harvakseltaan kotikaupungissaan, joten esitysten aikana oli aistittavissa juhlavaa kotiinpaluun tuntua. Uudempaa kokkolalaista osaamista nähtiin mm. teollisuusnoisea ja performanssia yhdistäneeltä Alter Organizerilta sekä runoutta, tanssia ja elektroniikka-viulu-kitaraimprovisaatioa hämmentäneeltä Murroskuulta.

Ainutlaatuisen säväyksen festaritunnelmaan toi suoraan teatterin lämpiöön osunut ilta-aurinko. Se teki omaa punertavaa valoshowtaan alkuillan artistien taustalle, muuntuen täydellisen synkronoidusti Augustus Bron ja Petteri Mäkiniemen verkkaisten äänimaisemien kanssa. Illan myötä tummentunut taivas sopi niin ikään täydellisesti Juha-Matti Rautiaisen aaltoilevalle bassotaiteelle, Vuorenvirran ja Styr0xin psykedeliateknolle sekä Esa Ruohon unenomaisille tutkielmille.

Teatteriympäristö varta vasten räätälöityine somisteineen havaittiin erinomaiseksi ympäristöksi ambientin rauhalliselle ilmaisulle. Esitykset olivat hyvin intiimejä ja välittömiä! Kohina pyritään järjestämään myös ensi syksynä Teatteri Iltatähdellä.

Eritoten kiitämme kaikkia kävijöitä, artisteja, työryhmää, Teatteri Iltatähteä ja Kokkolan kaupunkia tämän ainutlaatuisen ja tunnelmaltaan kauniin tapahtuman saattamisesta todeksi!

Alla vielä Mikael Mattilan ja Malena Haglundin taltioima kuvagalleria viikonlopun tunnelmista:

KOHINA 2016

PS: Hulinan toiminta jatkuu aktiivisena myös tulevana syksynä uusien julkaisujen muodossa! Keikka-aktiviteetteja on odotettavissa viimeistään kevättalvella, ja Hulinan kevät tulee huipentumaan toukokuussa toiseen Hulinafestiin. Kannattaa siis roikkua ”linjoilla”, tätä kaikkea on nimittäin luvassa lisää!