SUURI KANSANJUHLA -TRIPTYYKKI [hvlina-004–006]

Hulina aloitti kotimaisia kansanjuhlia käsitelleen triptyykkinsä itseoikeutetusti uudenvuodenaattona. Triptyykin kolme osaa, 2015.exeLABORWAVEja HULINA SUMMER PARTY VOL. 1, ovat abstrakteja mutta ytimekkäitä tutkielmia SUOMEN KANSAN rakkaimpien alkoholijuhlien, eli uudenvuoden, vapun ja juhannuksen, luonteesta.

2015.exe näyttää manipuloidun mainosmusiikin, popkulttuurifragmenttien ja eläimellisen grooven avulla kuvaputkimaisemia märästä kadusta heijastuvista ilotulituksista ja lasitaloissa juhlituista cocktail-tilaisuuksista. Osaajista ja onnistujista.

LABORWAVE on triptyykin konseptuaalisin osa. Se on täynnä hymnejä tietoyhteiskunnan työväelle, noille valkokauluspuurtajille, jotka matkaavat monikansallisten it-yritysten tornitaloihin suunnittelemaan juuri Sinun elämääsi helpottavia ohjelmia ja applikaatioita. Tuottamaan sellaista sisältöä, jota et uskonut edes tarvitsevasi. Siksi saatatkin arvella, että ”tää unta olla saattaa”. Mutta ei se ole. EP:n mittainen kokonaisuus on perusteltu ”split”-julkaisu: スタートアップ | C O N F E R E N C E kertoo arjesta, 関係のドラマ – ハイウェイ juhlasta.

HULINA SUMMER PARTY VOL. 1 on triptyykin pakottomin osa. Sen tyylillinen linja ei ole yhtä ehdoton. Se uskaltaa irrotella ja joustaa tietyistä periaatteistaan. Onhan se kesäloman ja juhannuksen tarkoitus. Samalla se on kuitenkin optimaalinen taustaraita grillaukselle ja muutaman oluen nauttimiselle. Ai että!