Hulinafest on ohi!

No niin! Nyt kun kaukokaapelit on kääritty, roudaushousut riisuttu ja tölkit pantitettu, niin on aika lausua se tärkein:

ERITTÄIN VALTAVAT (eli suunnilleen näiden housujen kokoiset: http://news.xinhuanet.com/…/15/xin_322060615155159319751.jpg) KIITOKSET kaikille läsnä olleille hulinan ystäville, jotka olivat mukana tekemässä tästä ”tätä”! Ilman teitä ihmisiä tämmöisen tekeminen olisi n. 100% turhempaa.

Erityiskiitos myös Hotel Seurahuoneen henkilökunnalle, joka oli festivaalista vähintäänkin yhtä innoissaan kuin me!

Bändit olivat suvereeneja ja Seurahuoneen funkkis-interiööri tarjosi upeat puitteet, minkä lisäksi iltojen aikana näkyi pelkkiä iloisia ilmeitä ja intoa. Myös Lauantaimatinea osoittautui lupaavaksi konseptiksi, joka kiinnosti kovasti mediaakin. Ennen kaikkea viikonlopun aikana toistui yksi lause: ”lisää tällaista”. Näyttää siis siltä, ettei meille jää muuta vaihtoehtoa kuin järjestää myös HULINAFEST 2018!

Sitä odotellessa voi odottaa ainakin toista kertaa järjestettävää KOHINA-ambientfestaria, joka järjestetään viime vuoden tapaan Kokkolan Teatteri Iltatähdellä. Tarkalleen tämä tapahtuu 15.-16.9.! Ja voitte olla varmoja, että siinä välissäkin tapahtuu jotakin hauskaa.

Vielä kerran, suurkiitos ja rakkautta kaikille!

Alla vielä Hulinafestin jälkitiedote:

HULINAFEST 2017 ON OHI – KOKKOLASSA JUHLITTIIN KOTIMAISTA VAIHTOEHTOMUSIIKKIA
Toista kertaa järjestetty vaihtoehtomusiikin festivaali Hulinafest juhlittiin Kokkolan Hotel Seurahuoneella 24.-25.3. Sen pääesiintyjinä nähtiin Jarkko Martikainen & Haaga Folk Machine sekä Jukka Nousiainen yhtyeineen. Viikonlopun aikana kuultiin myös tasokas kattaus nykymusiikkia.
Kokkolan Seurahuoneelle virtasi yleisöä laajasti myös lähikunnista kuulemaan, mitä kotimaiselle indiemusiikille kuuluu vuonna 2017. Martikaisen & Haaga Folk Machinen keikalla kuultiin lauluntekijän tuoreempaa materiaalia pirteinä blugerass-tulkintoja sekä muutama Martikaisen aiemman bändin YUP:n klassikko. Jukka Nousiainen puolestaan liikutti yleisöä välittömällä karismallaan ja rikkaasti soineilla bänditulkinnoilla kappaleistaan.
Yleisöä riemastuttivat myös muiden muassa Olimpia Splendidin tinkimätön minimalismirock, Can Can Headsin täysin pitelemätön noiserock-performanssi sekä paikallisen ylpeyden Suuren Juhlan karnevalistinen taidepop-spektaakkeli. Myös shoegaze-trio Malamujérin äärimmäinen heittäytyminen herätti niin kunnioitusta kuin pelkoakin.
Myös Raatihuoneella esitetyn Lauantaimatinean tarjontaa kehuttiin tasokkaaksi. ”Shamaaniviulisti” Tuomas Rounakarin Ama No Gawa -sävellyksen lisäksi ohjelmassa kuultiin yllätyksenä tulkinta amerikkalaissäveltäjä John Cagen klassikosta 4’33”.
Ennen kaikkea Hulinafestistä jäi innostunut tunnelma. Tapahtumalle oli selvästikin ollut tilausta, sillä hurmio oli aistittavissa yleisön lisäksi tilat tarjonneen tahon eli Seurahuoneen henkilökunnasta. Hulinafest saattoi selvästikin avata uuden luvun kokkolalaisessa kulttuuritarjonnassa.
Tapahtuman järjesti paikallinen kulttuuriyhdistys Hulina Ry yhteistyössä Hotel Seurahuoneen, Truba Ry:n, Keski-Pohjanmaan Konservatorion, Centria AMK:n, Kokkolan kaupungin, Livionin, Konstsamfundetin, Österbottniska Samfundetin ja Svenska folkskolans vännerin kanssa.
Hulina Ry:n vuosi 2017 tulee jatkumaan etupäässä julkaisutoiminnan muodossa, kunnes syksyn alussa Teatteri Iltatähden valtaa jo toistamiseen ambient-festivaali Kohina.
Lisätietoja:

Mikael Mattila | mikael.j.mattila[at]gmail.com | 050 337 8864
Ilkka Hänninen | ilkka.hanninen[at]gmail.com | 040 522 5674